Vandaag verschijnt de derde editie van ‘Nederland in cijfers’. Deze publicatie verbeeldt op luchtige wijze verschillende thema’s waar het CBS cijfers over heeft. Op een laagdrempelige en leuke manier geven infographics antwoord op 36 uiteenlopende vragen: waar zijn inwoners van Nederland geboren? Welke mensen werken vaak in deeltijd? Kunnen jonge vrouwen rustig over straat? Deze keer gaan de cijfers niet alleen over nu, maar ook over vroeger.
Krenten uit de pap
Op Statline, de databank van het CBS, staan álle cijfers over Nederland online, voor iedereen toegankelijk en actueel. De publicatie ‘Nederland in cijfers 2022’ haalt een aantal krenten uit deze pap. Zesendertig actuele thema’s geven een mooi beeld van de stand van Nederland. Over het aantal windmolens, volwassenen met overgewicht, slachtoffers van online criminaliteit, het aantal winkels en musea in ons land, de productie van kaas en het aantal kilometers dat we gemiddeld per week fietsen. Ook cijfers uit 1947, 1949, 1954, 1956 en 1962 passeren de revue. Zo geeft een infographic uit 1947 antwoord op de vraag waar Nederlanders op vakantie gingen. Een infographic uit 1962 laat zien hoe oud mensen in die tijd in ons land werden.
— Lees op www.cbs.nl/nl-nl/corporate/2022/36/nederland-in-cijfers-2022-antwoord-op-36-actuele-vragen

Categories: Data

0 Comments

Geef een antwoord

Avatar placeholder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.